Categorieën
Test review

Test review: AVI

De AVI is bedoeld om de vlotheid waarmee kinderen lezen in kaart te brengen. Vanaf midden groep 3 tot eind groep 7 zijn er teksten in twee versies opgenomen. De AVI zit samen in één map met de DMT.

Informatie van de testuitgever

Bij de AVI-toetskaarten gaat het vooral om de vlotheid waarmee leerlingen teksten kunnen verklanken. Het pakket bevat 11 leeskaarten: AVI-M3, AVI-E3, AVI-M4, AVI-E4, AVI-M5, AVI-E5, AVI-M6, AVI-E6, AVI-M7 en AVI-E7 en AVI-Plus. Iedere kaart is er in twee versies. Op de kaarten staan teksten; deze lopen op in leesmoeilijkheid. Wanneer u de AVI bestelt krijgt u het samen in een map met de DMT.
De AVI en DMT  wordt uitgegeven door Cito en kost €100,- incl. BTW.

Cotanbeoordeling

Uitgangspunten bij de testconstructie: goed
Kwaliteit van de testmateriaal:goed
Kwaliteit van de handleiding:  goed
Normen: goed
Betrouwbaarheid: goed
Begripsvaliditeit: goed
Criteriumvaliditeit: nvt (niet bedoeld om te voorspellen)

Eigen ervaring:
Het AVI-lezen en de Drie MinutenToets doen erg denken aan de basisschooltijd. Op de score formulieren kunnen de fouten eenvoudig bijgehouden worden evenals de tijdregistratie. Ook staan er duidelijke afbreekregels op, namelijk het is in één oogopslag duidelijk wanneer het kind op frustratieniveau scoort en er dus gestopt wordt met aanbieden van kaarten. Het is wel fijn om te weten op welk niveau het kind op school scoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.