Het wachten op de WISC-V

donderdag, september 8th, 2011 | Artikelen, Onderzoeksmateriaal

Na meerdere publicaties op mijn site over de WISC-IV kreeg ik veel vragen  wanneer deze zou komen in Nederland. Na telefonisch contact met testuitgever Pearson werd duidelijk dat de WISC-IV niet in Nederland zou verschijnen, omdat deze erg op de WISC-III zou lijken. Pearson is nu nauw betrokken bij de ontwikkeling van de WISC-V. Na mailcontact met Pearson over release datum van de WISC-V in Nederland, kon mij weinig verteld worden. Ze weten nog niet wanneer deze in Nederland komt of hoe lang dit nog gaat duren. Enigszins teleurstellend konden zij mij dus nog niks vertellen over de WISC-V. Heel erg jammer, maar ik blijf het in de gaten houden. Tot die tijd moet dus gewoon de WISC-III NL gebruikt worden.

6 Comments to Het wachten op de WISC-V

Joëlle Dek
9 november 2011

Beste mevrouw Coorn- Baaij,

Naar aanleiding van o.a. uw bericht hebben wij op onze website een nieuwsbericht over de WISC-IV en WISC-V opgenomen http://www.pearson-nl.com/nieuws/wisc-iv-en-wisc-v/. Hopelijk geeft dit voldoende verduidelijking.

m.vr.gr.

Joëlle Dek
Pearson

GH
30 januari 2014

We zijn nu alweer in 2014, terwijl Pearson 2013 noemde.
Is er inmiddels al meer bekend?
BVD!

Moniek Coorn-Baaij
31 januari 2014

Beste Greta,
Pearson heeft aangegeven mij op de hoogte te houden wanneer er nieuwe informatie zou zijn. Ik heb tot op heden nog niets vernomen. Zodra ik meer weet, zal ik dit publiceren.

Mvg,

Moniek Coorn-Baaij

Joëlle Dek
6 november 2014

Geachte Greta en Moniek,

De WISC-V is pas onlangs in Amerika verschenen. Wij zijn nu dus net in Nederland gestart met de ontwikkeling van een Nederlandse versie. De verwachting is momenteel dat hij in 2017 op de Nederlandse markt zal verschijnen.

m.vr.gr.
Joëlle Dek
Pearson

Irene Hartog
10 augustus 2016

Hallo,

ik vroeg mij af of de releasedatum van de WISC-V in Nederland al bekend is?
Ik hoor graag van u.

MVG,
Irene Hartog

Moniek Coorn-Baaij
10 augustus 2016

Hallo Irene,

Toevallig heb ik twee maanden geleden met Pearson hierover gemaild. Zij verwachten eind 2017, begin 2018. Concreter kunnen ze nog niet zijn.

Mvg Moniek Coorn

Leave a comment

Categorieën

Archief