Categorieën
Test review

Test review Prestatie Motivatie Test voor Kinderen (PMT-K)

Informatie van de testuitgever
De PMT-K bestaat uit 89 vragen met meervoudige antwoordvorm. De jongere kiest het antwoord dat op hem/haar het meest van toepassing is. Er zijn 4 subschalen: Prestatiemotivatie, Negatieve Faalangst, Positieve faalangst en Sociale Wenselijkheid. De test is vooral bedoeld als hulpmiddel bij de begeleiding van jongeren in zowel de onderwijs- als gezinssituatie. Het instrument kan ook gebruikt worden om klassen en/of scholen door te lichten met het oog op het verkrijgen van informatie over de mate waarin de door de test gemeten motieven aanwezig zijn, en bij individuele diagnostiek.

De PMT-K kan zowel individueel als groepsgewijs afgenomen worden met pen-en-papier. De afname bedraagt ca. 30 minuten. De PMT-K wordt uitgegeven door Pearson en kost €150,- incl. BTW.

Inmiddels is de PMT-K vervangen door de PMT-K 2.

Cotanbeoordeling

Uitgangspunten bij de testconstructie: goed
Kwaliteit van de testmateriaal: goed
Kwaliteit van de handleiding: goed
Normen:   onvoldoende (normen zijn verouderd)
Betrouwbaarheid:  goed
Begripsvaliditeit: goed
Criteriumvaliditeit: goed

Eigen ervaring:
Het is fijn om een test te hebben waarmee de prestatie motivatie in kaart gebracht kan worden. Deze test doet dit, alleen is de test sterk verouderd. Er komt een nieuwe versie met hopelijk beter vragen waardoor de kinderen niet vreemd op kijken bij de gestelde vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.