Categorieën
Test review

Test review: De BADS-C

De BADS-C is een test die problemen in het dagelijks functioneren voortkomend uit plannings- en organisatiestoornissen bij kinderen tussen de 8 en 16 jaar oud. De Cotan heeft de test nog niet beoordeeld. Een groot voordeel van de BADS-C is dat het in zijn normering rekening houd met het intelligentieniveau van het kind. De BADS-C is tevens een zeer aantrekkelijke test.

Informatie van de testuitgever

De BADS-C meet problemen in het dagelijks functioneren die voortkomen vanuit plannings- en organisatiestoornissen bij kinderen tussen de 8 en 16 jaar. De BADS-C bestaat uit 5 subtests: Speelkaartentest, Watertest, Sleutel-zoektest, Dieterntuin-plattegrondtest en de Zes-delentest. Tevens wordt de DEX-vragenlijst erbij geleverd, Deze vragenlijst bestaat uit 20 vragen die door een volwassene die het kind goed kent, wordt ingeveuld. De afname duur is variabel.
De BADS-C wordt uitgegeven door Pearson en kost €902,02 incl. BTW.

Cotanbeoordeling

Geen beoordeling

Eigen ervaring:
De BADS-C is een aantrekkelijke test voor kinderen. De uitleg kan op een speelse manier waardoor ook de jonge kinderen de uitleg goed begrijpen. Zelf gebruik ik vaak enkele onderdelen uit de BADS-C tijdens een neuropsychologisch onderzoek, met name de Dierentuin plattegrondtest en de Sleutelzoek-test. Bij de pubers gebruik ik ook vaak de Zes-delentest om te bekijken hoe goed ze kunnen plannen. Het scoren gaat eenvoudig en in het scoorboekje kun je eenvoudig de gehanteerde strategieën van het kind scoren. Dit is weer handig voor de kwantitatieve beschrijving van de tests. Een groot voordeel is dat de normscores rekening houden met het intelligentieniveau van het kind. Zo kunnen er iets meer betrouwbare uitspraken gedaan worden over het niveau van executieve functioneren afgezet tegen cognitieve vermogens. Immers, aan een kind met bovengemiddelde intelligentie mogen we andere eisen stellen aan het niveau van executief functioneren dan bij kinderen met een benedengemiddelde intelligentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.