Categorieën
Artikelen

De WISC-IV niet in Nederland

Regelmatig krijg ik vragen over wanneer de nieuwe testen worden uitgebracht in Nederland. Na contact met Pearson is mij meegedeeld dat de WISC-IV niet in Nederland op de markt zal komen. Pearson heeft aangegeven dat ze de WISC-V zullen gaan uitbrengen. Na een zoektocht op het internet heb ik momenteel nog niets kunnen vinden over de WISC-V. Tevens heb ik aan Pearson nog enkele vragen gesteld. Zodra ik meer informatie heb, houd ik u via mijn site op de hoogte.

32 reacties op “De WISC-IV niet in Nederland”

Beste Monique,
Omdat ik er ook over denk om de WISC-III te bestellen en omdat ik het bijzonder vervelend zou vinden dat er één of een paar jaar later een nieuwere versie van de WISC uit komt, heb ik vandaag eens naar Pearson gebeld. Ik kreeg echter te horen dat ze geen idee hebben of, en wanneer er een nieuwe versie bij hen te koop zal zijn. Het ligt er misschien aan welke medewerker je spreekt, maar dit vind ik wel raar. Misschien willen ze ook niet dat de verkoop van de WISC-III stagneert. Echt een vervelende situatie dit.

Groeten, Yvonne.

Hallo,

Is er ondertussen al meer geweten over de WISC-V? De WISC-III vind ik toch steeds meer achterhaald (sommige vragen of plaatjes), waardoor die volgens mij steeds minder betrouwbaar wordt…

Er is momenteel nog niet bekend wanneer de WISC-V op de markt komt. Het ontwikkelen loopt nu nog, dus het zal nog wel even duren. Ik ben het met u eens dat de WISC-III wel wat achterhaald wordt, zoals de telefoon bij onvolledige tekeningen.

Is er momenteel al meer bekend over of de WISC IV of V uit gaat komen in nederland en per wanneer? Ook ik wil in januari 2012 mijn eigen praktijk starten en overweeg een WISCIII aan te schaffen. Maar het zou toch zonde zijn als ik die na korte tijd al weer kan weg doen, vanwege een nieuwe versie.

groet saskia govers

Beste Saskia,
Na een mailtje aan Pearson konden zij mij nog niet vertellen wanneer de Wisc-V komt. De Wisc-IV komt sowieso niet op de markt. Vooralsnog moet dus gewoon de Wisc-III gebruikt worden. Een idee kan zijn om naar een tweedehands test te kijken? Er zijn vaak eerstelijns psychologen die deze test verkopen.

Succes ermee!

Mvg,

Moniek Coorn

Heb je al een reactie voor de 2de hands WISC II? Zelf ben ik op zoek naar een 2e hands WISC III…iemand hier op het forum die mij verder kan helpen. Tips zijn welkom! Stewart

Hallo,

Ik heb nog geen reactie gehad. Via LinkedIn kun je het misschien ook proberen op het psychodiagnostiekforum. Of via de ledensite van het NIP of NVO?

Succes ermee!

Moniek

N.a.v. contact met Pearson verwachten zij dit niet voor 2016. Het duurt dus nog wel even!

MVg, Moniek

Beste Stewart W, wij hebben een 2e hands WISC lll te koop. Ik weet of je inmiddels al bent voorzien, anders stuur je mij een mail?

Hallo, ik ben op zoek naar de NIO en de wisc – test 111 of v als die al uit is…
Wie kan me hier aan helpen? Of weet waar ze te verkregen zijn….

Met vriendelijke groet,

Patricia

Hallo Patricia,

De WISC-V is nog niet uit. De NIO is verkrijgbaar bij Boom testuitgevers en de WISC-III via Pearson.

Groeten,

Moniek Coorn

Beste Astrid,
Is de WISC III nog beschikbaar, ik ben zeer geïnteresseerd. Kun je mij een mailen? groeten Frederike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.